Dolar 34,0402
Euro 37,5841
Altın 2.755,55
BİST 9.624,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 26°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 22°C

‘BİYOTEKNOLOJİNİN RENKLERİ’ Projesi Onaylandı

‘BİYOTEKNOLOJİNİN RENKLERİ’ Projesi Onaylandı
1 Eylül 2020 14:20
A+
A-

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK4004- Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları  tarafından desteklenen  proje sonuçlandı.

Fen bilgisi öğretmenlerinin biyoteknoloji, genetik mühendisliği ve alt dalları hakkında bilgi ve kavrama yeteneklerinin, biyoetik görüşlerinin, laboratuvar becerilerini, bilimsel okul yazarlık seviyelerinin arttırılmasıyla birlikte bilime ve bilim insanına olan bakış açılarını geliştirmeyi amaçlayan “BİYOTEKNOLOJİNİN RENKLERİ” başlıklı proje 19.08.2020 tarihinde başlamış ve 28.08.2020 tarihinde başarı ile neticelendirildi.

Ülkemizin farklı şehirlerinden 25 Fen Bilgi öğretmeninin katıldığı eğitim projesine, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Sezen Arat;  Hayvansal Biyoteknoloji, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyeleri, Doç. Dr. Behiye Banu Bilgen; Yeşil Biyoteknoloji, Doç. Dr. Hasan Murat Velioğlu; Gıda Biyoteknolojisi; Klasik Fermantasyon ve Proses Teknolojisi, Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş; Yeşil Biyoteknoloji; Bitki Doku Kültürü Tekniği, Arş. Gör. Dr. Raziye IŞIK; Üst Düzey Laboratuvar Etkinlikleri; Bitkilerden DNA İzolasyonu konulu seminerle ile eğitmen olarak, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama Araştırma Birimi Öğretim Görevlisi Selen Yatkın  ve Yüksek Lisans öğrencisi Büşra Ulucutsoy rehber olarak projeye destek verildi.

Seminerler şeklinde verilen eğitimlerin yanı sıra Ziraat Fakültesi Sığırcılık tesisindeki klon sığırlar ziyaret ederek, uygulama eğitimlerinin bir kısmı Merkez Kampüs Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Moleküler Genetik Laboratuvarında, bir kısmı ise Naip Mahallesinde bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Araştırma, Uygulama ve Üretim Birimi’nde gerçekleşmiştir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.