BÜYÜKŞEHİR DEPREM KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıkları ile ilgili bilgilendirmelerin ikinci etabını kapsayan toplantıda deprem hazırlık çalışmalarını basın mensupları ile paylaştı.
Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Süleymanpaşa Belediyesi Başkan Vekili Şenol Karaküçük, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, daire başkanları, belediye yetkilileri ile basın mensupları katıldı.
” Depreme Hazırlık ile İlgili Elimizden Gelen Tüm Çalışmaları Yapıyoruz ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve Süleymanpaşa, Muratlı, Malkara, Hayrabolu ve Şarköy’de yapılan çalışmaların aktarıldığı toplantıda bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda en önemli gündem maddesinin depreme hazırlık olduğunu belirterek, “Son zamanlarda devam eden bir deprem hareketliliği var. Bu gerçekle yaşamak zorundayız ancak depreme hazır olmak da bizim elimizde. Hepimizin bildiği gibi deprem değil dayanıksız binalar öldürür. Deprem gerçeğine büyük önem veren bir büyükşehir olarak, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairemizce, depreme hazırlık konusunda yapılan tüm çalışmaları siz değerli basın mensuplarımızla ve dolayısıyla da halkımızla paylaşmak için tertip ettiğimiz bilgilendirme toplantılarının ikincisini Süleymanpaşa İlçemizde gerçekleştiriyoruz. Halkımız şunu bilsin ki Tekirdağ büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık ile ilgili elinden gelen tüm çalışmaları yapmaktadır. Bundan sonra da yapmaya devam edecektir” dedi.
Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Emin Pehlivan ve Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener tarafından, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin depreme hazırlık ile ilgili yaptığı çalışmalar sunum eşliğinde aktarıldı.
Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ya da yapılması planlanan Afet Yönetim Sisteminin içeriği, risk haritaları, il afet ve acil durum planları, acil durum hizmet grupları, kısa zaman içerisinde uygulamaya konulacak telsiz sistemi, afet toplanma alanları, geçici barınma alanları, deprem simülasyon tırı, afet konteynerleri, afet gönüllüleri projesi, mobil aşevi ve mobil ekmek fırını projesi, il genelinde tüm ilçelerde gerçekleştirilen zemin etüt çalışmaları, kentsel dönüşüm ve kentsel iyileştirme çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgiler verildi.