Dolar 33,8935
Euro 37,6010
Altın 2.814,30
BİST 9.685,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Parçalı Bulutlu
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 24°C

‘Geleneksel Türk Sanatları ve Okçuluk Mirasımız’ Konulu Konferans Yapıldı

‘Geleneksel Türk Sanatları ve Okçuluk Mirasımız’ Konulu Konferans Yapıldı
10 Aralık 2019 12:01
A+
A-

Namık Kemal Üniversitesi Okçuluk Topluluğu tarafından Marmara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Geleneksel Türk Sanatları ve Okçuluk Mirasımız” konulu konferans gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya,Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘’AMACIMIZ TÜRK OKÇULUĞUNU GELECEK NESİLLERE TANITMAK’’

Açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Tevfik Sütçü, Koordinatörlüğünü yaptığı Okçuluk Topluluğu hakkında bilgi vererek konuşmasında şu sözlere yer verdi; , “Topluluğumuzun kuruluş felsefesi kadim Türk tarihinin unutulmaya yüz tutmuş pek çok sportif ve kültürel değerleri arasında yer alan geleneksel Türk Okçuluğunu canlandırmak, yaşatmak ve gelecek nesillere tanıtmaktı. Bu doğrultuda Okçuluk Topluluğumuza şu ana kadar 600 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin bazılarını lisanslı sporcu olarak Ulusal ve Uluslararası müsabakalara gönderdik. Sizlerin de ata sporumuzu öğrenmeniz ve çeşitli aktivitelere katılmanızı temenni ederim” dedi.

OKÇULUK SPORUNA DAHİL HER ŞEY ANLATILDI

Programın konuşmacısı olan  Prof. Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu, okçuluğun tarihçesi, Türklerde okçuluk hakkında bilgiler vererek okçulukta kullanılan kompozit yayı, ok çeşitleri, zihgir, bilek siperi, puta atışları, menzil taşları gibi kavramları katılımcılar ile paylaştı. Kuşoğlu, Divan Şiirinde yer alan okçuluk konularının işlendiği eserlerden örnekler vererek okçuluğun edebiyatta da önemli yeri olduğunu belirtip, sanatın doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında yer aldığını vurguladı. Sanatın hayatın bir parçası haline getirilmezse sanatkarın yalnızlığa terk edileceğini ve sanatın yok edilmiş olacağını dile getirerek, bu manada üniversitelerin rolünün büyük olduğunu ifade etti. 

Program sergi ziyareti ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.