Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi Açıldı
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yeni faaliyete alınan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi’nin (GETAT) açılışını yaptı.
Tekirdağ NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde akupunktur, ozon tedavileri, kupa tedavisi (Hacamat) ve inme halinde acil müdahale birimi gibi merkezleri barındıran, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Merkezi’nin (GETAT) açılış törenine TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, TNKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, doktorlar ve akademisyenler katıldı.
Açılış saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş’ın konuşmasıyla başladı. Ardından TNKÜ Rektörü Prof Dr. Mümin Şahin bir konuşma yaptı.
”ÖNEMLİ OLAN İNSAN SAĞLIĞIDIR”
Sonrasında konuşan Meclis Başkanı Şentop; “Geleneksel ve tamamlayıcı Tıp’ın geniş bir konu olduğunu ifade ederek, “Modern düşünce, modern dünya modelinde olduğu gibi, alternatif tıp tedavileri de hayatımızda geniş yer buluyor. Modern dünyanın ürettiği her şeyin teknoloji dahil olmak üzere insanlık tarihinde ortaya çıkan bir tecrübedir.İnsanlara çok büyük faydalar getirmiştir. Bu inkar edilemez. Fakat insanların bütün birikimi tıp alanında da sadece modern tıptan ibaret değildir. Dünyanın çok farklı yerlerinde modern tıp öncesinde tarih olarak da böyledir. Ama modern tıp ortaya çıktıktan sonra da halen devam eden ve modern tıp dışında kalan uygulamalardan olan, bu anlamda bakanlığımızın kullandığı ifade ile, ‘geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları’ ifadesi insanın sağlığını kazanması için bilinen model dışında başka bazı faydalı uygulamalar olarak hizmete sunuluyor. Alternatif Tıp, o baktığımız paradigmanın dışında kalıyor diye tamamen reddetmek yanlıştır. Önemli olan bu arada insanın sağlığıdır. Tedavisini gerçekleştirecek olan geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında destek vermek gerekir ve verilmesi gereken yerde hastanelerdir” diye konuştu.
”TRAKYA TIP MERKEZİ OLACAK”
Söz konusu hizmetin Trakya’nın merkezi haline geleceğini söyleyen Şentop; “Böyle bir merkez Tekirdağ’da yoktu, sadece İstanbul’da vardı. Tedavi için vatandaşlarımız Kırklareli’den Tekirdağ’dan çevre illerden İstanbul’a gidiyorlardı. Şimdi burası Trakya açısından bir merkez olacaktır. Birçok açıdan, hem yakınlık açısından, kolaylaştırması açısından ve harcanacak masraflar bakımından da birçok kolaylık sağlayacak” dedi.