GÜLÇİÇEKLİ ”Ekonomik Sistemin Ürettiği Sömürü En Çok Kadınları Etkiliyor”

İYİ Parti Tekirdağ Kadın Politikaları Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle program düzenledi.
Tekirdağ da bir otelde düzenlenen programa İYİ Partili kadınlar ve basın mensupları katıldı.
”Kadınların Statüsü Medeniyet Seviyesine Ulaşacağı Yerde Geriye Gitti”
Düzenlenen toplantıda konuşma gerçekleştiren İYİ Parti Tekirdağ Kadın Politikaları Başkanı Gökçe Gülçiçekli ‘8 Mart 1857’de New York’ta çoğunluğu kadın olan işçilerin eşit işe eşit ücret talebiyle ve insancıl koşullarda çalışma isteğiyle grev yaparken fabrikada kilitlenmeleri sonucunda yanarak hayatlarını kaybettikleri gündür’ diyerek sözlerine devam etti;
”Kadınların haklı mücadelesinde nasıl engellendiklerinin apaçık gözler önüne serildiği gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.” sözünü yapmış olduğu çalışmalara temel almış, kadın-erkek eşitliğini sağlamak için birçok ülkeden daha önce kadınların haklarını kazanmaları için yasa düzenlemeleri yapmıştır. Ancak günümüze geldiğimizde, yürütülen yanlış politikalar sonucu ülkemizde kadınların statüsü medeniyet seviyesine ulaşacağı yerde maalesef geriye gitmiştir. Kadını yok sayan, aşağılayan, kadın yoksulluğunun artmasına sebep olan anlayış iktidarca desteklenmekte, kadınların hür ve erkekler ile eşit bireyler olduğu göz ardı edilmektedir. Ekonomik sistemin ürettiği sömürü en çok kadınları etkilemekte, iş dünyasında da kadınlar hayatta kalmak için var gücüyle çabalamak zorunda bırakılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
”Eril Anlayış Adalet Sistemine de Sıçradı”
Ülkemizde kadına yönelik şiddet vakalarının gün geçtikçe arttığını ve neredeyse her gün bir şüpheli kadın ölümünün gerçekleştiğini belirten Gülçiçekli konuşmasında şu sözlere yer verdi; ”Toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleşmekte, pandemi ile birlikte kadınların ev içi yükü daha da artmakta ve kadın istihdam oranları düşmektedir. Siyasette, medyada ve toplumsal yaşamda eril dil yaygınlaşmakta, bunun sonucu olarak eril anlayış adalet sistemine de sıçramaktadır. Eril Adalet anlayışı ise savunmalarda mağdur kadının onurunu zedeleyecek ifadeler kullanılmasına ve verilecek cezalarda indirime gidilmesine yol açmaktadır.”
”Mücadelemize Devam Edeceğiz”
Kadınların toplumda birey olarak var olduğunun altını çizen Gülçiçekli; Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın önlendiği Türkiye hayalimiz gerçekleşene dek mücadelemize devam edeceğiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşmiş olan kazanımlarımızdan hiç bir zaman ödün vermeyeceğiz.”dedi.
