KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN PROJE ONAYINI ALDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Belediyesi ile birlikte, Dünya Bankası’ndan Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi için desteği almaya hak kazanan 2 belediyeden biri oldu.
Dünya Bankası tarafından desteklenen ‘Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi’ kapsamında organize edilen Durum Tespit Çalıştayı geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.
Proje takviminin 3. ayağı olan Tekirdağ’da ki Kentsel Dönüşüm Alanları için Afet ve İklim Riski Değerlendirme Çalıştayının açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kahramanmaraş Belediyesi ile birlikte proje kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan iki belediyeden biri olduğunu söyledi ve çalışmalar ile ilgili genel bilgi verdi.
TEKİRDAĞ DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
Tekirdağ’ın deprem bölgesinde olduğunun altını çizen ve binaların %60’ının 99 depremi öncesi yapıldığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Tekirdağ’da bir kentsel dönüşüm şart. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz de depreme hazırlık çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu anlamda Dünya Bankası’nın proje desteğini almak ve böylesine bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Destek ve katkıları için Dünya Bankası Yetkililerine ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcilerine teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü de bu proje için destek almaya hak kazanan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesinin başkan ve çalışanlarına etmek istiyorum. Çalıştayın başarılı ve verimli olmasını temenni ediyorum” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Banu Behram Kuran ve Dünya Bankası Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kındap projenin içeriği ve uygulanış sürecinde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi verdiler.
Konuşmaların ardından, çalışma grupları oluşturularak, proje kapsamında şimdiye kadar toplanan veri ve dökümanlar gözden geçirildi ve değerlendirmelerde bulunuldu. Projenin Haziran ayında tamamlanması planlanıyor.
Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.