Longoz Ormanlarında Kuş Gözlem Kulesi Faaliyete Açıldı
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen proje kapsamında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkına ‘’Kuş Gözlem Kulesi’’ yapıldı.
Proje kapanış toplantısına, Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, davetliler ve basın mensupları katıldı.
Herkesi Kentin Güzelliklerini Görmeye Davet Etti
Kuş Gözlem Kulesi’nin hizmete açılması ile ilgili açıklama yapan Vali Osman Bilgin, 2 bin 500 dönümlük, içerisinde 4 gölün yer aldığı, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla ilgi çeken ormanların daha fazla yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilmesi için çalışmalar yürüttüklerine değindi. Bilgin açıklamasının devamında şunları söyledi.’’ İğneada longoz ormanları dünyada görülmeye değer ender yerlerdendir. Burası denizi, agro ve tarihi ile ön planda olan bir yer. Bizde dünyadaki nadir ormanlardan olan longozlara kuş gözlem kulesi yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kuleden ormandaki kuşlar izlenerek bu eşsiz güzellik artık daha kolay görülebilecek. Biz longozun güzelliğini anlatamayız, buraları görenler ve yaşayanlar bilir. Trakya Kalkınma Ajansı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ile valiliğimizce kuş gözlem kulesi yaptık. Önceden longoza gelen biri güzelliklerin birçoğunu göremiyordu. Artık kule ile buradaki kuşlar ve doğa harikası bu yer görünür oldu. Herkesi kentimize davet ediyoruz. Ormanlarımızdaki kuşları kuleden izleyebilirsiniz. İğneada birçok zenginliğe ev sahipliği yapmakta. Bu güzellikleri görmeye ve hissetmeye bekliyoruz. ‘’dedi.
Proje kapsamında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkına Kuş Gözlem Kulesi, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları ve diğer görünürlük materyalleri yerleştirildi. Bu yatırım sayesinde turizmin yılın bütününe yayılması ve sahanın cezbediciliği artırılarak Kırklareli’nin turizm gelirlerinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
Toplam bütçesi 442.444 TL olan projenin 331.832 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.