Dolar 35,9934
Euro 37,1375
Altın 3.366,59
BİST 9.845,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 5°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
5°C
Az Bulutlu
Sal 6°C
Çar 7°C
Per 10°C
Cum 13°C

Metruk Binalar Yıkılıyor

Metruk Binalar Yıkılıyor
24 Mart 2021 15:07
A+
A-

Çorlu’da tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Ekipler ilk üç ay içinde 8 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, metruk hâlde bulunan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapıların yıkımına devam ediyor. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi kapsamında yasal mevzuatlar yerine getirilerek gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hakkında bilgi veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, 2021 yılı içerisinde 14 adet metruk yapının tespit edildiğini, bu yapılardan 8 adedinin yıkım işleminin tamamlandığını ve 6 adet metruk yapı için ise sürecin devam ettiğini söyledi.

‘Ya Yenilenecek Ya Da Yıkılacaklar’

Başkan Yardımcısı Çolpan yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız metruk yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyoruz. Bölgede bulunan tüm metruk yapıların tespitini yaptık. Yıkım çalışmaları için yasal işlemler peyderpey yapılmakta olup, bu bölgede Çorlu’muza yakışmayan ve görüntü kirliliğine sebep olan metruk yapılar ya mal sahipleri tarafından düzgün hale getirilecek ya da biz tamamını yıkıp temizleyeceğiz. Bu konuda oldukça hassas davranıyoruz.

‘Endişeleri Ortadan Kaldıracağız’

Terk edilmiş ya da kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan bu yapılar maalesef zaman içinde madde bağımlılarının meskeni haline geliyor. Bu durum çevre sakinleri için ciddi tehdit oluştururken halkımız nezdinde de endişe yaratıyor. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda bu endişeleri ortadan kaldırmak, mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini korumak, daha yaşanabilir bir çevre oluşturmak adına muhtarlarımız ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’müz ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında metruk yapıların yıkımına devam edeceğiz.

‘Bölgenin Çehresini Değiştireceğiz’

İlçemizin Çerkezköy girişindeki Fidanlık Sokak ve Kumluca Deresi güzergâhında imar planlarına uygun olarak hazırlanan çalışmalar kapsamında bölgede oyun grupları ve park alanları yapılacak. Burayı yolları ve parklarıyla yenileyerek çehresini değiştirecek ve halkımızın hizmetine sunacağız.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.