Dolar 39,6706
Euro 45,7795
Altın 4.297,56
BİST 9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 29°C
Açık
Tekirdağ
29°C
Açık
Cum 31°C
Cts 28°C
Paz 27°C
Pts 29°C

NKÜ’den Gururlandıran Tablo

NKÜ’den Gururlandıran Tablo
16 Ekim 2020 16:18
A+
A-

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin bu yıl gerçekleşen üçüncüsü gerçekleşti.  Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi aldığı bayrak ödülleriyle yine engelleri yıktığını gösterdi.

Törende Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı Genel Sekreter Murat Kamil Tırpancı, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri bulundu.

YÖK, her yıl yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” düzenliyor. Bu kapsamda Üniversiteleri kendine özgü değerlendirme kriterleri çerçevesinde değerlendiriyor ve bu değerlendirmelerinin sonucunda her üniversiteye puan vererek, sıralıyor. Bu sıralamanın sonucunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarı elde etti.

YÖK değerlendirmeleri neticesinde üç ayrı kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriyor. Bu kapsamda Turuncu Bayrak “Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı”, Yeşil Bayrak “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı”, Mavi Bayrak “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” olarak veriliyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 141 başvuru yapılan Yeşil Bayrak ödülünü alan 8 üniversite arasına ve Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 12 üniversite arasına girdi. İİBF, bu bayraklar dışında Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya da hak kazandı. Böylece aldığı ve hak kazandığı bayraklar ile NKÜ Üniversitesi içerisinde  rekor kırdı.

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO), Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Muratlı MYO, Rektörlük Binası, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (Hastane), Sosyal Bilimler MYO, Tıp Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Yaşam Merkezi, Ziraat Fakültesi A ve B Bloklar da “Mekânda Erişim” kategorisinde Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya hak kazandı.

Bölgesinde fark edilecek şekilde faaliyetlerini sürdüren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, aldığı bu ödüller sayesinde öğrencilerine ve personeline kaliteli bir yaşam ortamı ve fiziksel olanaklar sunarak geleceğe daha iyi bakmalarını sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde başarıya ulaştıran düzenlemelere örnek olarak Üniversite binalarının girişlerinde yer alan çağırma butonları sayılabilir. Bu butonlar sayesinde engelliler, bina güvenlik görevlilerine ulaşmakta ve görevliler kendilerini binaya girişlerinde kolaylaştırıcı desteği sunmaktadır. Yürüme yollarında ve benzeri alanlarda da oluşturulan kolaylaştırıcı ve uyarıcı düzenlemeler ile düzenekler de bu çerçevede devreye alındı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, rahat bir kampüs yaşantısını sunma yolunda çalışmalarını hızla sürdürüyor. Üniversite, sadece fiziksel engelliler değil, diğer engelliler ile ilgili çalışmaları da hızlı bir şekilde devreye sokarak faaliyetlerini devam ettiriyor.

13 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen Üniversite Senatosu toplantısında düzenlenen törenle adı geçen fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının dekan ve müdürlerine alınan bayraklar ile ilgili YÖK’ün göndermiş olduğu belge takdim töreni gerçekleşti. Kazanılan başarının NKÜ ailesince paylaşıldığı törende Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yönetimi olarak engelsiz kampüs projesi kapsamında pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini, ​bu çalışmalarının sonucu olarak ödüle layık görülmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Rektör Şahin, engelli bireylerin topluma katılmaları noktasında üniversitelerin çok önemli bir rol oynadığını belirterek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin engelli öğrencilerin engelsiz bir üniversite ortamında öğrenim görecekleri mekanları tasarlamayı en önemli amaçları arasında saydıklarını kaydetti. Prof. Dr. Mümin Şahin, “Okullarımızın başarısı bizlere sevinç ve mutluluk verdi. Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Bizleri gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.