Dolar 38,0040
Euro 41,2001
Altın 3.707,33
BİST 9.810,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 11°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
11°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

SU KULLANIMINA DİKKAT EDİLMEZSE SUSUZ KALACAĞIZ

SU KULLANIMINA DİKKAT EDİLMEZSE SUSUZ KALACAĞIZ
25 Temmuz 2023 14:20
A+
A-

HABER: SERAL BARIŞ

TESKİ Genel Müdürlüğü su kaynaklarının ciddi oranda azalması nedeniyle su kullanımına dikkat çekmek amacıyla basın açıklamasında bulundu.

TESKİ, Küresel iklim değişikliği ve kuraklık ile mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; su kaynaklarının azalmasına ve abonelerin yoğun su kullanımına sebep olduğunun belirtti.

Açıklamasında suyun tasarruflu kullanılmasını gerektiğinin altını çizerek açıklamalara devam eden TESKİ Genel Müdürlüğü şu sözlere yer verdi;

‘’Tekirdağ yerüstü ve yeraltı su kaynakları kritik seviyelere gelindiğini ve  TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kaynak arttırmaya yönelik gerekli çalışmalar ve vatandaşlarımızın susuz kalmaması için tankerle su temini yapılmasına rağmen; vatandaşlarımızın da bu zor şartlarda insani kullanım için temin edilen su ile bahçe/çim sulaması; araç/halı yıkaması vb. su tüketimini arttıran ve diğer abonelere suyun ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunmaması, suyun temel ihtiyaçlar dışında kullanılmaması ve suyun tasarruflu kullanılması hususunda daha duyarlı davranılması büyük önem arz etmektedir.

TESKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun sağlıklı iletilmesi, kayıp kaçağın önlenmesi ile birlikte her türlü arızaya karşı çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için önlemlerimiz en üst seviyeye çıkarılmaktadır. Buna bağlı olarak ekiplerimiz, 185 Çağrı Merkezimiz 7/24 esasına göre görevlerinin başındadır.

Susuz kalmamak için hep birlikte su tasarrufu yapmalıyız.’’