Dolar 37,9770
Euro 41,1031
Altın 3.686,23
BİST 9.299,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Çok Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Çok Bulutlu
Çar 18°C
Per 15°C
Cum 15°C
Cts 16°C

Tekirdağ da Sağlık Çalışanına Şiddet

Tekirdağ da Sağlık Çalışanına Şiddet
10 Aralık 2020 15:36
A+
A-

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanı personele şiddet uygulandı.

 

Tedavi olmak için hastaneye gelen bir hasta, başka bir hastanın muayenesi sırasında poliklinik kapısından içeri girdi. Hastanenin Genel Cerrahi Asistanı Doktoru Berkay Yücel ‘İçeride hasta var, dışarıda bekler misiniz? ” demesi üzerine hasta sinirlenerek tehdit ve hakaretlerde bulunarak doktor Yücel’e saldırıda bulundu.

Olay esnasında saldırgan . ”Kimsiniz oğlum artistlik yapıyorsunuz. Senin hayatını alırım P…… ” gibi tehditlerde bulundu.

 

Beyaz Kod Kullandı

 

Poliklinik odasına kendisini kitleyerek kurtulan Yücel olayı şöyle aktardı; “Randevusuz hastalara yardımcı olmak için hastaları alıyordum. O sırada muayene ettiğim bir hasta vardı. Kapı çaldı içeriye tanımadığım ismini sonradan öğrendiğim bir beyefendi girdi. ‘Yatacağım benden kan alacaksın. Yatışımı yapacaksın’ gibi sert cümleler sarf edince, ben de içeride hastam olduğunu, sırasını beklemesi gerektiğini söyledim. Sonrasında ise tehdit ve hakaretlere mağruz kaldım.  Saldırgan haller sergileyen hasta dışarıya çıktıktan sonra tekrar içeriye girmeye çalışıp bana vurmaya çalıştı. O sırada beyaz kod kullanarak kendimi polikliniğe kilitledim. Güvenlik birimlerimiz gelerek yaşanılan şiddeti engelledi. Olayla ilgili gerekli adli süreçin başlaması  için polise ifademi verdim” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.