TEKİRDAĞ’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 97. YILI KUTLANDI

Tekirdağ’ın Düşman işgalinden Kurtuluşunun 97. yılı eski Valilik binası önünde düzenlenen tören ile kutlandı.
Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.
Cumhurbaşkanı gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Tekirdağ ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde vatandaşlarımıza tebriklerimi iletiyorum.
İstiklal mücadelesi, vatanı canlarından üstün tutan, kahramanlıklarıyla tarihe mal olan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları, aziz milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığı sayesinde zaferle neticelenmiştir.
Böyle kutlu bir anlayışla, kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan cumhuriyetimizi, kazanımlarıyla korumak, yaşatmak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, yeni başarılarla daha da, güçlendirmek suretiyle geleceğe taşımak için büyük bir azimle çalışmaya devam ediyoruz.
Bu inançla, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.
Tekirdağ’ın bu gurur gününü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”
Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Şeref Defteri’ni imzaladı. Şeref Defterini imzalayan Vali Yıldırım şu ifadeleri kullandı;
“Aziz Atatürk; Tekirdağ’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılında sevgi, saygı ve minnet duygularımızla huzurundayız.
Milli Mücadele döneminde ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Tekirdağ’ımızda da içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, sahip olduğu manevi güç ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek, bütün Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’ımızı düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur.
İstiklal uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz, bütün sıkıntılara göğüs germiş ve bizlere bu güzel vatanı bırakmışlardır. Böyle bir ecdadın torunları olan bizlere düşen görev, ecdadımızın kutsal emaneti olan şehrimizi ve ülkemizi millet şuuruyla korumak, geliştirmek daha müreffeh yarınlara taşımaktır.
Bu anlamlı günde, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Tekirdağ’ımızın Kurtuluş Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Çelenk Sunma Töreni, Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Ekibi’nin halk oyunları gösterisi ile son buldu.
Çelenk sunma töreninin ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü tarafından hazırlanan 13 Kasım Tekirdağ’ın Kurtuluşu Eski Tekirdağ Fotoğrafları Sergisi’ni gezdiler.