TRAFİK KAZALARINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN TOPLANDILAR

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde trafikte kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, maddi ve manevi zararların yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması amacıyla toplantı düzenlendi.
Düzenlenen Yolcu Taşımacılığı Yapan Firma ve Sürücüleri İçin Değerlendirme Tedbir Toplantısı’na Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Dursun, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Fatih Ünsal otobüs firma sahipleri/temsilcileri katıldı.
” Şoförlerin Standartlara Uyulması Gerekiyor ”
Trafik kazalarında Avrupa’da ön sıralarda yer aldığımızı belirten Vali Aziz Yıldırım; ”2018 yılında ortalama günlük hayatını kaybeden insan sayısı 18’dir. 18 çok büyük bir rakam. Bayram tatillerinde ise bayram tatili boyunca ortalaması alındığında bu rakam ortalaması yüzün üzerindedir. Bu rakamlar, bu konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Sizler hepiniz, bizler hepimiz bu işten sorumluyuz. Öncelikle şoför istihdam eden bütün birimler, araçlarının donanımını tam yapmak mecburiyetindeler, ikinci olarak şoförlerini çok iyi eğitmek mecburiyetindelerdir. Özellikle şehir içi taşımacılıkta araçları kullanan şoförlerin belirli standartları vardır. Tavır, davranış, nezaket bunların hepsinin bir standardı var. Bu standartlara uyulması gerekiyor. Trafik kazaları konusunda 2020 yılının 2019 yılından rakamlarından çok daha aşağı olmasını temenni ediyorum. “ dedi.
Ardından Polis Memuru Müjdat Güngör trafik kazaları konusunda katılımcıları bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi.
Görüş ve önerilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.