Türk Eğitim-Sen’den YÖK’e Atama Çağrısı
Türk Eğitim-Sen, üniversitelerde görev yapan idari personelin, diğer üniversitelere geçişine imkân sağlayacak şekilde bir yönetmelik düzenlenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için dilekçe kampanyası başlattı.
Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)’nde çalışan idari personelin, nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalması ve tayin talep edememelerine ilişkin yaşadıkları mağduriyetle ilgili basın açıklaması yaptı.
Namık Kemal Üniversitesi’nin önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma yaptı.
TAYİN HAKKINDAN YARARLANAMIYORLAR
Varma, üniversitede çalışan idari personelin 657 Sayılı DMK hükümlerine tabi olarak çalışan kamu personeli olmasına rağmen üniversitelerin kendilerine özgü durumları nedeniyle eş, sağlık v.b. özür durumunda tayin hakkından yararlanamadığını kaydetti.
Nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalan üniversitelerde görev yapan idari personelin büyük haksızlık yaşadığını dile getiren Varma, “Düşünebiliyor musunuz; üniversitelerde görev yapan idari personel, sağlıkla ilgili bir sorun dahi yaşasa tayin isteyememektedir. Bu da var olan sağlık sorunlarının düzenli tedavi imkânı olmadığı için daha da artmasına ve ilerlemesine neden olmaktadır” dedi.
”Mobbinge Maruz Kalan Üniversite Çalışanları Verimli ve Kaliteli İş Üretemiyor”
Ayrıca eş ve çocuklarından ayrı kalan idari personelin eşleri arasında huzursuzluk yaşandığını aktaran Varma, “Bazıları boşanma aşamasına gelmekte, dolayısıyla aile bütünlükleri bozulmaktadır. Yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar da çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşmasına neden olabilmektedir. Mobbinge maruz kalan üniversite çalışanları verimli ve kaliteli iş üretememektedir” şeklinde konuştu.
Türk Eğitim-Sen olarak bu hak mahrumiyetlerine kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını ifade eden Varma, YÖK’e gönderilmek üzere bir dilekçe kampanyası başlattıklarını duyurdu.
”Mücadelemiz Sonuç Alınıncaya Kadar Devam Edecek”
Varma, bu kampanya kapsamında; YÖK’ün, üniversitelerde görev yapan personelin, 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak, özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkân sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme (becayiş) hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarmasını talep ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti: “YÖK bu talebimizi hayata geçirirse, üniversite personeli daha huzurlu, verimli ve mutlu olarak çalışacaktır. Dolayısıyla YÖK’ün konuyu bir an önce gündeme almasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Mücadelemiz sonuç alınıncaya kadar devam edecektir” dedi.